Kjerkol ber sykehusene ta tak, finne poster der de kan kutte kostnader, være mere effektive, spare penger og droppe bruk av vikarer.

Når vi må kutte i helsesektoren må det være fryktelig ille med økonomien i Norge, til tross for et oljefond som sprenger den nasjonale pengebingen!

Og strøminntekter som sikrer direktører enorme bonuser.

Som representant av helsevesenet og den vanlige del av Norges befolkning spør jeg dere på stortinget:

Kan dere se på deres egne speilbilder og spørre om dere kan bidra til å få den skrantende økonomien på stell? Kanskje betale strøm på vanlige folk sitt nivå?

Ikke forsyne seg med en årlig lønnsøkning på kr. 70.000,-? Føre opp riktig skattenivå på pendlerboligen? Jobbe 75 % slik mange sykepleiere må på norske sykehus, og med det tjene tilsvarende mindre?

Benytte dere av det Oslo har å tilby av kommunale parkeringsplasser, og dermed spare strøm på oppvarming av stortingsgarasjen?

Betale det samme i stortingskantina som jeg gjør i sykehuskantina? Og sist, men ikke minst, stille dere bak meg hvis jeg står i sykehuskø?

Og et politisk spørsmål: Nå er det brukt enorme summer i 40 år på å finne ut hvor storsykehuset i Innlandet ikke skal ligge? Skal vi gå for nye 40 år?

Det er mye dere kan gjøre for å delta i «dugnaden» som deres øverste leder bruker som fellesnevner for norsk innsats blant vanlige folk!