Ja det må jeg bare si. Tegna en bra fastprisavtale i fjor. Nå har jeg fått beskjed fra mitt lokale «fakturakontor», Kraftriket, at den blir borte i slutten av måneden. Og så har de satt meg opp på noe som de kaller Lokalstrøm. Beskrivelsen som følger sier meg egentlig ikke så mye. Annet enn at jeg selv må følge med på priser døgnet rundt for å bruke strøm til «riktig» tidspunkt.

Blir litt skeptisk også. Betaler for mitt faktiske forbruk Nord Pool (strømbørsen) time for time i mitt prisområde. + 5 øre/kWh i påslag, inkl elsertifikat, åsså kr 59,- i måneden.

Det slutter ikke der. Så er det nettleie og avgifter pluss moms.

Det har vært mye blest om Fjordkraft om dagen. Sender ut ublu fakturaer i hytt og pine.

Lurer litt på om Kraftriket eller alle de andre «fakturakontorene» driver på samme måte. Håper jo ikke det. Men tvilen sitter litt løst må jeg innrømme.

Vi har verdens beste strømstøtteordning. Og det må vi være glade for. Selv om «hylekoret» på sosiale medier aldri blir fornøyde. Som Odd Børresen sang om måker «ska ha, ska ha, ska ha..» Ja hylekoret kan sammenlignes med dem.

Nå som magasinene nesten flommer over etter masse nedbør, gassprisen har falt etter at Europa har fått fylt opp gasslagra sine, så får vi håpe at prisen på strøm holder seg på lavt nivå. Og at analytikere og børshaier ligger unna og ikke hauser opp prisene.

Min gamle og nye avtale med Kraftriket er som vist her:

Strømavtale:

Kraftriket Fastpris 1 år

Avtale opprettet: 28.11.2021

Gyldig til: 27.11.2022

Neste avtale:

Lokalstrøm

Gyldig fra: 28.11.2022

Beskrivelse: Avtalen følger prisen på Nord Pool time for time. Du betaler for ditt faktiske strømforbruk time for time i det prisområde du tilhører + 5 øre/kWh i påslag, inkludert elsertifikat. Fastbeløp på kr 59,- i måneden.

Som sagt er jeg spent, veldig spent.

Håper på en bra avtale og at jeg slipper å vaske klær om natta, la oppvaskmaskinen gjøre jobben til ukristelige tider.

Brannvesenet er jo uenig i sånt nattarbeid. Brannfare. Og i tillegg. Natta er jo for oss fleste den tida på døgnet vi skal sove.

Håper jeg ikke blir skuffa!