Nå har den feilkonstruerte rundkjøringa fra Chausseen til Kirka blitt rettet opp og ble veldig bra.

Det står vel igjen kun noe anleggsgartnerjobb som naturligvis må vente til sommeren.

Men vi som bor og kjører mye gjennom lyskrysset i Brenneriroa begynner å lure på hva som skjer. Planen var at det skulle stenges fra 25. august til 8. oktober.

Da skulle alt være klart. Jeg vet ikke noe om framtidsplanen for vegen fra lyskrysset ned forbi Løiten lys og Løten Mølle og videre nedover.

Det vi vet er at det skal bygges gangveg et stykke nedover og vann, kloakk. Men den har vært stengt i lange tider, og det graves og fylles igjen.

Man kan lure på hva som skjer her? De som bor langs den veien må ha tålmodighet. Jeg tør ikke tenke på hva Løiten Lys og Løten Mølle taper i omsetning.

Men tilbake til lyskrysset. Der ble det bom stopp den 20. september. Det ble funnet forurenset masse?

Ja, det var litt av en bombe da det har vært bensinstasjon der i mange år. Vi i 60 åra fylte jo bensin på Corvetten der.

Men i disse tider ble jo den forurensede massen kjørt til Heggvin. Der sparte vi i hvert fall mye på at det kun er ca. 15 minutters kjøring. Men om 50 år må vel den flyttes igjen regner jeg med?

Hva hadde skjedd hvis massen hadde fått ligget urørt i lyskrysset? Ja, dette ble visst ikke så kostbart likevel. Cirka 2,5 millioner har jeg skjønt.

Men nå til jul er det åpnet midlertidig for trafikk på Chausseen gjennom lyskrysset. Omkjøringsvei til Budor, Løiten Lys og Løten Mølle.

Dette var vel bra kanskje. Det skal også bygges gang og og sykkelveg ned til busslommer. Dette er nå utsatt til våren.

Det siste nå er vel at lyskrysset ikke kan ferdigstilles før til våren. Grunnen til det er vist at det har blitt vinter og tela i bakken.

Ja, jeg har faktisk sjøl opplevd tela i bakken om vinteren jeg å. Men felles for alt med veg i Brenneriroa er at det har stått mange maskiner der i lange perioder før telen kom, ingen som arbeider?

Det skjønner vi ikke noe av. Vi som bor her så jo at når all forurenset masse var kjørt bort, stoppet arbeidet opp. Jeg håper at anleggsfirmaet som har jobben får betalt kun når de jobber og ikke for timene maskinene er der.

Det her virker merkelig. Alle visste at vinteren kommer, og da må det vel gå han å få litt fart i maskineriet. Jeg bare spør.

Men nå er det vel våren som vi må se fram til, men jeg er spent på hvilke år det blir. Jeg er også spent på 2,5 millioner i merkostnader. Holder det?

Og til siste slutt er det jo oss skattebetalerne som må ta regninga.

Nå var det vel mye negativt fra meg her, men det er vel lov å følge med og stille spørsmål. Nå ble det også bestemt hvor det skal bygge nytt legekontor i Løten, og legekontorene har fått klarert at de kan være i sine nåværende lokaler til nybygget er ferdig. Kjempebra.

Men merkostnaden på husleie er hemmelig. Veldig bra at det ble på gamle Shelltomta. Men husk, der kan det være forurenset masse. Bare til opplysning.

Da håper jeg virkelig alle som bor i Brenneriroa får alt ferdig til sommeren 2023.

Godt Nytt år.