I oktober i fjor kjøpte Vold Eiendommer AS, som også eier Victoria Hotell og Victoriahaven, det gamle rådhuset i Strandgata 23 for 12 millioner kroner. Bygget huser Hamars opprinnelige scene og teatersal, samt byens gamle kino. Nå rives veggene mellom hotellet og Festiviteten, som bygget en gang ble kalt, og på tegneblokka er tre nye serveringssteder.

Stor restaurant i første

- Vi arbeider med å få på plass tre serveringssteder i Festiviteten. Det som er tanken å samle flere varierte, gode konsepter i samme område som skal utfylle tilbudet som alt er i byen. Victoria Bingo flytter. Veggen mellom bingoen og lokalene Hamarregionen Utvikling holdt til blir slått ned, og en av restaurantene vil strekke seg mellom de to byggene, sier Vold.

- I hjørnelokalet, hvor den gamle kommunekassa lå, og senere Gustavas Kunstfabrikk, blir det et eget sted. Men akkurat hva det er vil jeg ikke røpe riktig ennå, før vi har fått konseptet helt på plass, sier Vold.

klubb og konferansesal

Det er ikke bare bygget ut mot Strandgata som får nye serveringssteder. Rundt hjørnet ligger gamle den kinoen, som også får et nytt bruksområde.

- Gamle Festiviteten kino har elementer som er fredet, så utseendet på lokalet vil bli gjenkjennelig, men det blir en annen bruk av lokalet, sier Vold.

De siste årene har kinosalen blant annet blitt brukt som konsertlokale og spillested for Festivitetsteateret.

- Tanken er å fortsette med konserter i hvert fall, og til dels kino for å trekke historien tilbake til tidligere tider. Det vil nå også gå over til å bli en slags lounge eller nattklubb, samt kombineres som et konferanselokale som hotellet også kan leie til kick-offs og andre arrangementer, sier Vold. 

Fra før av er det kjent at det blir gjennomgang fra Victoria hotell i byggets tredje og fjerde etasje, hvor det skal bygges 45 nye hotellrom. Ifølge Vold vil de endelige planene, og leietakerne, bli presentert en gang i desember.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00