I London var hun med på Moniker Art Fair – kjent som en av de mest spennende kunstmessene med røtter i gatekunst – Street Art og Urban Art, som pleier å trekke 50.000 besøkende. Lørdag åpnet også en utstilling i New York der flere av arbeidene hennes er med. Og de ble solgt allerede på forvisningen for spesielt inviterte, som i stor grad var forbeholdt samlere og gallerister.

Og slik har det gått i ett hele det siste året. Fra høsten 2015 har hun hatt eller vært med på ikke mindre enn 14 utstillinger. Og utstillingsstedene spenner fra Galleri Bryhni i Stange til Notting Hill i London, fra Ibiza til Galleri Nobel i Oslo og Gategalleriet i Bergen.

– Det har gått utrolig fort, sier hun. – Men jeg har jo arbeidet med bildene lenge. Noen kan jeg ha holdt på med i årevis, før de er ferdige.

– Selv er jeg ingen selger, og har verken tid eller evne til å reise rundt og spørre om galleriplass, sier hun.

Men jeg bruker Instagram aktivt. Og jeg er blitt spurt om å være med hele vegen. Det er både overraskende og morsomt.

Lampeskulpturer

I Hamar er hun kanskje mest kjent for lampeskulpturene sine. Første gang viste hun dem i 2009; basert på utstillingsdokker som hadde gjennomgått en kraftig forvandling og kledd blant annet med tekst- og bildebiter fra blader og magasiner, En av dem preget av Donald-blader, den foreløpig nyeste av Beatles-bilder.

gatekunst

Men det er malerier og tegninger hun arbeider mest med, preget av hennes egen ekspressive form for gatekunst – urban art.

– Jeg har jobbet med flere stilarter, som jeg har forsøkt koble sammen til et ekspressive uttrykk, sier hun.

– Ofte finnes en idé om noe når jeg starter, sier hun.

– Den følger meg en stund. men etter hvert som jeg jobber meg inn i prosessen, blekner idéen og maleriet tar over. Herfra kan jeg ikke si hvordan bildet blir til slutt.

– Denne fasen kan oppleves veldig frustrerende, til det endelig løsner. Og fordi man oftest arbeider alene, dyrker man gjerne dette fram ved å trå ut av komfortsonen og lete etter veien opp og ut igjen.

Fakta

Anna Louise Andersen bor og arbeider i Hamar, Hun arbeider hovedsakelig innen maleri og tegning, men også innen skulptur og lysinstallasjoner.

Uttrykket hennes beveger seg innen både pop art og street art. Hun er representert i private samlinger både i Storbritannia, Sverige, Danmark, Italia, Spania, USA, Tyskland, Belgia og Saudi-Arabia.  

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.