Sissel Morken Gullord fra Biri er mest kjent for sin bruk av bukkehorn – ikke minst i Disney-filmen «Frozen». Men hun har mange bein å stå på, blant annet som klassisk hornist. Og som folkemusiker har hun utprøvd formen hun selv kaller «huiing». Men stadig går hun nye veger: nå slipper hun singelen «Always on my mind» – en låt som første gang ble innspilt av Brenda Lee i 1972, og som siden er innspilt av blant andre Elvis Presley, Pet Shop Boys og Willie Nelson. Og likevel tar Sissel Morken Gullord sjansen på å tilføre sitt eget til tradisjonen. Plata er innspilt hos Jon Anders Narum på Eina, og resultatet er en lekker og ganske så personlig versjon. Det er en låt som er egnet til å overraske, ikke minst fordi Sissel Morken Gullord her igjen viser en helt ny side av stemmen sin. Det er blitt en mørk, myk og varm variant med en helt egen tyngde, og uten den nærmest skjøre lettheten hun har utforsket noen ganger før. Hun synes å søke tilbake til et klassisk populært låtmateriale, og gjør en framføring med en egen ro og underliggende dynamikk. Album ventes til neste år; med «Always on my Mind» surrende i bakhodet et sted er det mye å glede seg til.

Terningkast: 5

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.