- Vi har mottatt så mange registreringer at vi må utvide auksjonen, sier Arnt Egil Nordlien, som er produktsjef for auksjoner i Vinmonopolet. Dermed blir det trolig en nettauksjon noen dager etter live-auksjonen, som foregår i november på auksjonshuset Blomqvist.

Står trygt

2.848 flasker vin er blitt tilbudt til vinauksjonen siden registreringen åpnet i mars i år. Nordlien har vurdert verdien på vinene.
- Totalt har vi blitt tilbudt vin for 4,7 millioner kroner, forteller han.
1.633 flasker er akseptert til auksjonen, og nå står de trygt pakket i pappesker på et kjølelager i kjelleren hos auksjonshuset.
- Alle vinene er forsikret her de står, forsikrer Nordlien, idet han løfter fram noen av de mest eksklusive flaskene.

25.000 kroner flaska

De to dyreste vinene er vurdert til 25.000 kroner flaska. Det gjelder en Chateau Petrus fra 1950, og en Roumier Musigny fra 1996.
- Grunnen til at disse vinene er så dyre, er at de er ansett som spesielt gode årganger, samtidig som produksjonen er veldig liten, forteller Nordlien.
Han mener det ikke behøver å være noen spesiell anledning for å sprette en såpass eksklusiv flaske vin.
- En gruppe vininteresserte venner kan for eksempel spleise på vinen for å smake på den. Men man bør nok ha en trenet gane for å ha glede av denne typen vin, sier han om den 60 år gamle Petrus-flasken.

Serøse samlere

Det var en endring i alkoholloven i 2011 som åpnet muligheten for vinauksjon i Norge. Nordlien forteller at mange av dem som har levert vin til auksjonen, er folk som tidligere har deltatt i vinauksjoner i utlandet.
- Det er mange seriøse vinsamlere blant tilbyderne. Noen vil også selge lagringsvin de har arvet, sier han. (©NTB)
 

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.