Men det er mange og gode utfordrere på drikkevalget til landets nasjonalrett. Rødvin med beskjedne tanniner kan fungere, frisk og rik hvitvin også, for ikke å snakke om Champagne eller Cremant. Her er tre vinmuligheter i tre prisklasser, som alle er ypperlige viner.

Kühling-Gillot Qvinterra Riesling Trocken 2015

Rheinhessen 1342301, kr. 138,80

Kühling: terning 6

Tysk Riesling vil for mange være et naturlig førstevalg i jakten på fårikålens beste venn. Her er det for tida flere veldig gode kjøp i basis, som denne fra Rheinhessen. Til under 140 kroner er det ikke mye Riesling som slår den. Til mat er det en sikker allrounder. Ganske frisk syre og markant mineralsk preg, fyldig, spenstig og konsentrert.

Rolet la Dent de Charnet 2014

Cotes du Jura 2221001, kr. 189,90

Rolet: terning 5

Hvitviner fra Jura synes å ha fått et kraftig oppsving i interessen, og Rolets La Dent de Charnet har bidratt for det. Preg av sitrus og pirrende krydder på duft, rik fylde på smak og frisk syre. Fast og konsentrert, men også med en raushet som hører med til et raust fårikålmåltid.

A.D. Coutelas Louis Victor Fut de Chene brut

Champagne 1342301, kr. 334,90

Coutelas: terning 5

Kanskje er det noen som synes Champagne blir jålete til en norsk nasjonalrett, men det er det ingen grunn til. Tvert imot – med Champagne i glasset får fårikålen nettopp det staselige følget den fortjener. Og med en Champagne med markant syre og god konsentrasjon, er det stor sjanse for treff, som med denne fra Coutelas. Moden frukt på duft, spenstig med god syre, frisk og lekker med en anelse sødme.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00