Men det er mange og gode utfordrere på drikkevalget til landets nasjonalrett. Rødvin med beskjedne tanniner kan fungere, frisk og rik hvitvin også, for ikke å snakke om Champagne eller Cremant. Her er tre vinmuligheter i tre prisklasser, som alle er ypperlige viner.

Kühling-Gillot Qvinterra Riesling Trocken 2015

Rheinhessen 1342301, kr. 138,80

Kühling: terning 6

Tysk Riesling vil for mange være et naturlig førstevalg i jakten på fårikålens beste venn. Her er det for tida flere veldig gode kjøp i basis, som denne fra Rheinhessen. Til under 140 kroner er det ikke mye Riesling som slår den. Til mat er det en sikker allrounder. Ganske frisk syre og markant mineralsk preg, fyldig, spenstig og konsentrert.

Rolet la Dent de Charnet 2014

Cotes du Jura 2221001, kr. 189,90

Rolet: terning 5

Hvitviner fra Jura synes å ha fått et kraftig oppsving i interessen, og Rolets La Dent de Charnet har bidratt for det. Preg av sitrus og pirrende krydder på duft, rik fylde på smak og frisk syre. Fast og konsentrert, men også med en raushet som hører med til et raust fårikålmåltid.

A.D. Coutelas Louis Victor Fut de Chene brut

Champagne 1342301, kr. 334,90

Coutelas: terning 5

Kanskje er det noen som synes Champagne blir jålete til en norsk nasjonalrett, men det er det ingen grunn til. Tvert imot – med Champagne i glasset får fårikålen nettopp det staselige følget den fortjener. Og med en Champagne med markant syre og god konsentrasjon, er det stor sjanse for treff, som med denne fra Coutelas. Moden frukt på duft, spenstig med god syre, frisk og lekker med en anelse sødme.
Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.