Markus Molitor Tradition Riesling 2015

Mosel 30121, kr. 125,10

Markus Molitor: terningkast 6

Til 125 kroner går denne Mosel-vinen rett inn på lista over de mest prisgunstige hvitvinskjøpene i basislista. Sitrus og eple på duft, harmonisk med balansert sødmepreg, god fylde og kjempeflott friskhet, En deilig vin som gjerne kan nytes på terrassen, om det bare blir varmt i lufta noen kvelder til. Fungerer også som sushi-vin.

Domaine Dugois Arbois 2012

Arbois, Jura 54100, kr.239,90

Domaine dugois: terningkast 5

September-nyhetene byr på to hvitviner fra Arbois i basis, og dem er det god grunn til å gjøre seg kjent med, Det er høyst originale viner, som nok overrasker første gangen, men de vinner seg kjapt. Savagnin-druen er da heller ikke noe som en finner så ofte. Nøtter og melne epler på duft, fyldig og rik på smak, kan gi et salt inntrykk. Til mat egner den seg best til tapas – oliven, spekeskinke og kraftige harde oster.

Martin Faudot Arbois Savagnin 2012

Arbois, Jura 54377, kr. 266,90

Martin Faudot: terningkast 5

En kanskje enda mer særpreget vin, fyldig og moden, men også frisk og fast, og absolutt tiltalende bare en blir vant til den. For det er jo en vin som krever tilvenning. Bare synd at den er litt dyr, for dette er en prisklasse som ikke nødvendigvis innbyr til å eksperimentere med det ukjente. Men den fortjener en sjanse.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00