Markus Molitor Tradition Riesling 2015

Mosel 30121, kr. 125,10

Markus Molitor: terningkast 6

Til 125 kroner går denne Mosel-vinen rett inn på lista over de mest prisgunstige hvitvinskjøpene i basislista. Sitrus og eple på duft, harmonisk med balansert sødmepreg, god fylde og kjempeflott friskhet, En deilig vin som gjerne kan nytes på terrassen, om det bare blir varmt i lufta noen kvelder til. Fungerer også som sushi-vin.

Domaine Dugois Arbois 2012

Arbois, Jura 54100, kr.239,90

Domaine dugois: terningkast 5

September-nyhetene byr på to hvitviner fra Arbois i basis, og dem er det god grunn til å gjøre seg kjent med, Det er høyst originale viner, som nok overrasker første gangen, men de vinner seg kjapt. Savagnin-druen er da heller ikke noe som en finner så ofte. Nøtter og melne epler på duft, fyldig og rik på smak, kan gi et salt inntrykk. Til mat egner den seg best til tapas – oliven, spekeskinke og kraftige harde oster.

Martin Faudot Arbois Savagnin 2012

Arbois, Jura 54377, kr. 266,90

Martin Faudot: terningkast 5

En kanskje enda mer særpreget vin, fyldig og moden, men også frisk og fast, og absolutt tiltalende bare en blir vant til den. For det er jo en vin som krever tilvenning. Bare synd at den er litt dyr, for dette er en prisklasse som ikke nødvendigvis innbyr til å eksperimentere med det ukjente. Men den fortjener en sjanse.
Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.