I dag er det vårslipp på polet. 92 nye produkter lanseres, med hovedvekt på musserende, hvitviner og roséer.

Det er mange som mener at maislippet er det hyggeligste av alle lanseringene, for her er det, eller bør være, sol i hver dråpe, eller fest i hver boble.

Her er tre nyheter; en deilig Champagne, en lekker liten Soave og en californisk Chardonnay full av sjarm.

Pierre Gerbais L’Osmose Extra Brut 2011

Champagne 1988601, kr 369,60

Økologisk dyrkede druer, litt beskjedne bobler, noe kremet preg, moden og godt utviklet fylde. Innbydende duft av sitrus og brødbakst, og er det ikke et preg av salt hav langt der ute? Særpreg har den i hvert fall, ganske spenstig i syren, kombinert med myk fruktighet. Ikke nødvendigvis til aperitiff, for den tåler litt fylde i maten. Litt dyr.

Terningkast: 4

Pieropan Soave Classico 2016

Soave, Veneto 3194001, kr 143,80

Soave er sommervinen for mange, og denne fra Pieropan har gode forutsetninger til å nå et stort publikum. Det starter med aprikosepreget på duften, i kombinasjon med det mineralske i bunnen. Pen fylde, lekker frisk fruktighet, og en innbydende fasthet. En flott vin til sommerens salater så klart, men også til lette kyllingretter på terrassen.

Terningkast: 5

Montevina Chardonnay 2015

California 7347701, kr 149,50

Californisk Chardonnay høres med duft av pære og noe tropisk, rik og fyldig, har masse å by på og sparer ikke på konfekten. Litt tydeligere syrlighet hadde gjort underverker, men på den første litt kjølige terrassefesten kan det være akkurat den solide fylden i denne vi trenger.

Terningkast: 5

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.