• Ch. de Rochemourin 2011
  • Ch. Fourcas-Dupre 2005
  • Ch. Jean de Faux

Pluss en del viner fra Chablis. En del av vinene er i høy prisklasse, hvorav storheter som den hvite Domaine de Chevalier til 1100 kroner. Til de dyreste rødvinene er Domaine Chevalier inne med en vin til 2256 kroner. Her er også en Leoville-La-Cases til 2539 kroner, for dem som møter opp med fullstappa lommebok. Men det er også en del viner til overkommelige priser. Her er tre svært Bordeaux-kjøp som en må lete en stund etter for å finne lignende kvalitetsvin til prisen.

Ch. de Rochemourin 2001

Pessac-Leognan 69173, kr. 325

Terningkast: 6

En herlig vin med flott lagringspreg og likevel sprek nok. Moden både på farge og smak; ingen ungfole akkurat, men en klassisk Bordeaux – bløt med flott balanse. Til prisen er dette en super-Bordeaux. Min personlige favoritt av de tre denne uka.

Ch. Fourcas-Dupre 2005

Listrac-Medoc 58970, kr. 369,90

Terningkast: 6

En fantastisk flott vin dette også, plommer og røde bær på duft, stor fylde og eleganse. Elleve år gammel, men ingenting som tyder på at den fortsatt har mange gode år igjen. Og fortsatt er dette en pen pris i forhold til de helt store Bordeaux-ene på slippet.

Ch. Jean de Faux

Bordeaux Superieure 69167, kr. 288,20

Terningkast: 6

En atskillig ferskere vin, men deilig allerede og med masse å gå på. Klassisk Bordeaux dette også, bløt og saftig, god fylde og flott balanse, innbydende og ganske så elegant.


Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.