• Leflaive.
  • Lafon.
  • Bouzereau.

Det er den dyreste vinen som er solgt i Hamar noensinne.

Så er da også årets Bourgogne-slipp på spesialpolene en sjelden anledning til å skaffe seg noen av verdens beste viner fra verdens mest ettertraktede vinregion – om en er villig til å betale for moroa.

Det er 2014-årgangen som har fokus i slippet, og ikke minst for de hvite vinene var 2014 en super årgang. Her er tre gode hvite kjøp i den tross alt ikke uoverkommelige prisklassen.

Leflaive Macon Verze

Macon 5431701, kr 307,50

Terningkast: 5

Macon i det sørlige Bourgogne er et område der det fortsatt er mulig å finne flotte viner til en anstendig pris. Denne hvitvinen er fantastisk aromatisk med preg av sitrus og noe mineralsk, spenstig og intens, rik med god fylde. Lekker og delikat.

Lafon Macon Milly-Lamartine Clos du Four 2014

Macon 7273801, kr 362,30

Terningkast: 5

Enda en flott hvitvin fra Macon, fra kommunen Milly-Lamartine. innbydende duft av gule epler og fin mineralitet, frisk og bløt med fin fedme, elegant og fast. Bare 12 viner på Hamar, i denne prisklassen kan det bli kamp om dem.

Bouzereau Bourgogne

Bourgogne 3748101, kr 298,80

Terningkast: 4

En litt enklere vin, men ganske så lekker denne også. Noe blomsterlig på duft, god fruktighet, slank, stilig og harmonisk, Bra konsentrasjon. Den minst komplekse av de tre. men tett opptil en femmer på grunn av prisen.


Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.