Grand Enclos du Château de Cérons 2014

Graves, Frankrike 7400101, kr 189,70

En flott hvitvin fra Graves i Bordeaux, som kanskje ikke er helt det en tradisjonelt venter av en sommervin. For om sommeren går en gjerne for det lette og lekne, mens denne er preget av fylde og noe tyngde. Men også med preg av en bløt og deilig fruktighet. Og det er en kombinasjon som gjør den som skapt til fyldige fiskeretter der de enklere sommervinene kommer til kort. En nydelig vin.

Terningkast: 6

Meinklang Prosa 2016

Burgenland, Østerrike 437901, kr 165

2015-årgangen av Meinklangs perlende rosé fikk en sekser i HA. Kanskje har ikke 2016-versjonen den samme umiddelbare sjarmen. Men igjen er det en deilig lekelysten perlende vin med både spenstig friskhet og leskende lystighet. Blomsterlig aromatisk, med både jordbær- og bringebærpreget fruktighet. En ekte sommerdrøm.

Terningkast: 5

Couly-Dutheil La Diligence 2015

Chinon, Frankrike 6967801, kr 186,20

Jeg gjorde en tabbe med denne, og lot den stå på kjøkkenet nesten en dag før jeg åpnet den. Men rødviner fra Chinon vinner seg på å serveres ganske kjølig, i hvert fall til sommermat, og etter et døgn i kjelleren var den akkurat slik den skal være, med fine flyktige aromaer, leskende, saftig og mineralsk, deilig bærpreg. Skal en først drikke rødvin på sommeren, er vinene fra Chinon i Loire et supert valg. Men la den stå kjølig til korken sprettes.

Terningkast: 5

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.