• Graham\s.
  • Portal.
  • Quevedo.

Et originalt innslag i november-slippet på polet er 20 cl småflasker med portvin, lansert sannsynligvis med tanke på kaker og tørkede frukter til jul. Og det kan godt vise seg å slå an. For portvin er vel noe som de fleste nøyer seg med å ta et glass av, og så blir resten av flaska stående til neste anledning, når den måtte bli. Her er tre av småflaskene, med tawnyen fra Graham’s som ukas vinner.

Graham’s 10 Years Old Tawny

Douro, Portugal 5482004, kr. 79,90 (20 cl)

Graham’s: Terningkast: 6

Når julenøttene kommer på bordet, pluss fatet med tørkede frukter, og kanskje til og med riskremen, er det ikke noe som er bedre enn Tawny i glasset. Denne har nærmest rødbrun farge, duft av krydder og karamell, flott balanse mellom sødmen og friskheten. Moden, rik og lekker. Vel verdt å lage en porsjon riskrem bare for å sjekke at det klaffer. Så god at flaska nesten blir for lita.

Portal LBV 2011

Douro, Portugal 6813404, kr. 84,90

Portal: Terningkast: 5

En fruktig, fyldig og svært konsentrert Late Bottled Vintage. Stor sødme, men fin balanse likevel. Litt på den robuste siden, men byr uansett på et helt julefat med godsmak.

Quevedo LBV 2011

Douro, Portugal 6393204 kr. 94,90

Quevedo: Terningkast: 4

Rundens dyreste, men ikke den som gir mest for penga. Fyldig, sødmefylt og litt voldsom. Søt og rik som få, men aller best alene, for den får lett en tendens til å overmanne det meste i nærheten. Nesten godt at flaska ikke er større.
Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.