De siste to ukene har det handlet om viner fra spesialslippet i vinspalta, med vekt på høykvalitets høstviner fra Rhône og Provence, som er blitt framhevet. Så nå er det tid for de rimeligere variantene, om ikke akkurat billigvin, så i hvert fall i klassen under 150 kroner. Her er tre gode kjøp fra Frankrike, Italia og Portugal.

Louis Pascal Signature Côtes du Rhône 2015

Côtes du Rhône 5445301, kr. 149,90

Ikke blant storhetene i Côte du Rhône, men likevel en deilig vin til prisen. Innbydende duft av skogsbær, bra fruktighet, fine tanniner. Enkel, men saftig og lett forførende og med ei pen bøtte sjarm, uten store fakter. Gjerne til enklere retter – pizza og pasta, men nok å bite i til en lammemiddag også.

Cantina Segreti Reserva 2014

5444801, kr. 109,90 Lisboa

Bare 110 kroner for denne vinen – det er den i hvert fall verdt, og vel så det. Søte og mørke frukter på duft, noe sødmefull stil, og for så vidt ganske endimensjonal, men det er brukbar syre her også, og et overraskende godt grep. En god billigvin og allround kjøttvin. Gjennomført sympatisk. Den er nok rundens beste.

Cantele Salice Salentino Riserva 2013

5460601, kr. 149,90 Puglia

En vin som gir mye for penga dette også. Saftig, med bra krydret preg og ganske moden stil. God fasthet. Prøv den gjerne til vilt av det ikke altfor kraftige slaget.

Louis Pascal: Terningkast: 4

Cantina Segreti: Terningkast: 5

Cantele Salice: Terningkast: 4

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.