• Leitz.
  • Marcus Molitor.
  • Künstler.

Men stadig flere synes å velge vin til ribba. Da er det gjerne rødvin det går i, men det spørs om ikke en tørr og litt kraftig Riesling, enten den er tysk eller fransk fra Alsace, kan passe vel så bra. Her er tre gode alternativer av tysk Riesling i prisklassen under 200 kroner, som alle gir mye for penga.

80150 Leitz Rheingau Riesling trocken 2015

Rheingau 80150, kr. 139,90

Terningkast: 5

Leitz er blant de sentrale produsentene i Rheingau, ikke minst når det gjelder å produsere prisgunstige viner. Dette er en svært matvennlig allrounder som også står seg godt til ribba. Sitrus og mineralsk på duft, flott friskhet, bra intensitet, noe sødme, men god balanse.

Marcus Molitor Riesling Trocken 2015

Mosel 44705, kr. 156

Terningkast: 6

En lekker allrounder dette også, og hakket hvassere enn den foregående. Leskende og lekker, konsentrert og god med balanse, Til drøyt 150 kroner er dette et svært godt kjøp. Og en vin som virkelig bidrar til å prege ribbe-opplevelsen.

Künstler Hochheimer Hölle Riesling Kabinett trocken 2015

Rheingau 96750, kr. 189,80

Terningkast: 6

En herlig og karakteristisk Riesling, sammensatt duft av eple, blomster og noe mineralsk. Deilig rund og stor, lekker og smidig, både fast og elegant. Vi har tidligere anbefalt den til både skalldyr og ikke minst til sushi. Men nå er det julemat i vente, og fortsatt er den minst like aktuell. En framifrå ribbevin også denne.


Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.