• Richou.
  • Birichino.
  • Chateau de la Roche.

Ikke særlig sjarmerende akkurat, men de holder i det minste på boblene. Men det er nok et spørsmål om de perlende vinene, som på fransk heter Petillant, er egnet til å ta opp konkurransen med andre og mer veletablerte musserende viner. Prisen kan også synes ganske høy. Men de kan være kule som en morsomhet en vårkveld med fingermat på terrassen.

Richou Dom Nature

Anjou, Loire 6971701 Kr 197,90

Terningkast: 5

Den klart beste av de tre, og en vellykket vin innen sin sjanger. Noen gjær og epler på duft, fruktig med fin spenst og god syre. Mer saftig enn elegant, men overraskende sammensatt, og friskheten gjør den lett å like. Fungerer best til aperitiff.

Chateau de la Roche en Loire

Loire 6971801, kr 201

Terningkast: 4

Også dette er en hvit perlende vin med veldig god friskhet, sitruspreget og noe blomsterlig på duft, god syre og velegnet som vårvin. Litt enklere enn forgjengeren, men med en herlig uforpliktende letthet. Egentlig en artig vin, men den er litt for dyr til en femmer.

Birichino Petulant Naturel Malvasia Bianca

Monterey, California 3957401, kr 249,90

Terningkast: 3

En amerikansk hvit perlende vin med matt farge. Uvant på smak; det er tydelig at amerikanerne våger seg på noe mer, men helt harmonisk virker det ikke. Tropisk og noe mineralsk på duft, fyldig med god fruktighet og bra syre. Men det spriker litt i flere retninger; vanskelig å holde stø kurs gjennom denne her. Heller ikke noen åpenbar matvin.

Richou: Terningkast: 5

Chateau de la Roche: Terningkast: 4

Birichino: Terningkast: 3

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.