• Roux.
  • Jadot.
  • Forey.

Her er et forsøk i det rimeligere sjiktet. Og bare en av dem gjør seg fortjent til en femmer. To av vinene er fra spesialutvalget, for det er bra utvalg igjen fra forrige ukes superslipp. Men ukas vinner Roux Saint-Aubin står pent og pyntelig i hylla og venter.

Roux Saint-Aubin L’Ebaupin 2015

Saint-Aubin 44031, kr 279,90

Terningkast: 5

2015-årgangen i Bourgogne er av det høyst lovende slaget, så her er det bare å kaste seg over mulige godbiter som ikke koster skjorta. Og her er det faktisk en. Saint-Aubin er et område som ikke kan konkurrere med storhetene sine i naboskapet, som Puligny-Montrachet og Chassagne-Montrachet, men så er det da heller ikke samme prisklasse. En høyst tiltalende vin; kirsebær på duft, saftig og frisk, slank, livlig og lang. Skulle det være en flaske igjen til påske, er det også en skikkelig lammevin.

Jadot Bourgogne Chapitre 2014

Bourgogne 7287201, kr, 299,80

Terningkast: 4

En bra burgunder denne også, men den befinner seg i den vanskelige mellomklassen av dem som ikke når opp til toppdivisjonene, men likevel er i dyreste laget. God fruktighet, organisk preg, litt tilbakeholden, men sympatisk og åpner seg etter hvert.

Forey Cuvee Apolline 2014

Coteaux Bourguignons 7299801, kr 199,50

Terningkast: 4

En lettvekter i dette selskapet og rundens klart enkleste. Bra fruktighet, duften av markjordbær lar seg lett lokke fram. God saftighet, bra balanse. Men klart at den savner en dimensjon eller to.


Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.