• Vaillant.
  • Domaine des Guyons.
  • Soucherie.

Her er tre av dem fra tre forskjellige appellasjoner; ingen av dem blant de rimeligste akkurat, men så er det da også flotte viner innen sin sjanger. Til mat er dette viner både til lyst kjøtt, fisk og skalldyr.

Vaillant la Varenne du Poirier

Anjou 7315801, Kr 201,10

Terningkast: 5

En lett og frisk vin med duft av eple og honning, god fruktighet og fin syre. Slank, smekker og lekker. Litt tilbakeholden, men med fine flyktige blomstertoner. For mange er det rosévinene som er favoritten fra Anjou, men dette er et lett og innbydende hvitt alternativ.

Domaine des Guyons l’Ardie 2014

Saumur Kr. 198,90

Terningkast: 6

Samme pris som den foregående, og enda et hakk bedre. Deilig mykt blomsterpreg på duft i vanvittig spennende kombinasjon med det mineralske. Det er denne dobbeltheten som gjør den uimotståelig. Atskillig større fylde enn den forrige, flott syre, balansert på grensen av det formfullendte.

Ch. Soucherie Clos des Perrieres

Savennieres 726201, kr 268

Terningkast: 6

Rundens vinner. Rikere og større spekter både i duft og smak. Sitrus, aprikoser og smørpreg på duft, bløt, fin fylde. Noen ganger er det bare som om alt stemmer. En flott skalldyrvin, så pass på mens dyra er på sitt beste.


Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.