• Creman de Savoie.
  • Baron.
  • Bouillot.

Og med en pris på knapt halvparten av rimelig Champagne, er dette den kanskje mest prisgunstige gode boblevinen som er å oppdrive. I mars-nyhetene er det tre Cremant-er i basis; denne gangen med en Cremant fra Savoie som noe overraskende vinner foran to klassikere fra Bourgogne.

Cremant de Savoie

Savoie 7263701, kr 173,60

Terningkast: 5

Et morsomt bekjentskap dette. Frisk, ganske så intens og med skikkelig snert. Epler og noe brødpreg på duft, markant syre, men fin balanse. Ikke av de mest elegante, men med godt trøkk og fin spenst. Først og fremst innbydende som aperitiff med sin flotte friskhet. Men boblene bør ikke være særlig skarpere enn dette, om det ikke skal bli for mye av det gode.

Baron Aimé Cremant de Bourgogne

Bourgogne 6963101, kr 154

Terningkast: 5

Klassisk Cremant fra Bourgogne; elegant, slank og lekker. Sitrus og epler på duft, noe brødbakst og mineralitet. Masse sjarm og friskhet, bra fylde. Deilig til skalldyr.

Bouillot Cremant de Bourgogne

Bourgogne 4349701, kr 159,90

Terningkast: 4

En liten skuffelse; fra en produsent som Louis Bouillot kunne en nok ha ventet noe mer. Litt tilbakeholden, kortlevde bobler, bra skum. Tar ikke helt tak, og selv om det er en hyggelig pris, blir det bare en firer.


Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.