• Roche de Bellene.
  • Von Winning.
  • Wittmann Riesling.

En herlig hvit burgunder og to gode tyske Rieslinger – det er blant de mange nyhetene som slippes på polet denne uka. Ukas tre utvalgte er kanskje dyrere enn tilstanden i lommeboka tilrår i januar, men så er de da gode også.

Roche de Bellene Bourgogne Chardonnay Vieilles Vignes 2015

Bourgogne 94599, kr. 189,90

Nicolas Potel på Roche de Bellene er kjent for å lage strålende burgundere til en ikke altfor avskrekkende pris. Og det er en kombinasjon som ikke så veldig mange ikke lykkes så godt med i Bourgogne. Kun 200 kroner for en så god burgunder – da er det grunn til å skynde seg på polet. Eplepreget og mineralsk på duft, rund og fruktig på smak, med fantastisk flott balanse og stor fylde. Normalt – om det finnes noe normalt i Bourgogne, hadde den kostet en hundrelapp mer, men det gjør den ikke.

Von Winning Deidesheimer Herrgottsacker Riesling Trocken

Pfalz 38543, kr. 180

En svært prisgunstig vin dette også, i forhold til alt en får i glasset. Sitrus og mineraler slår en i møte, flott fylde, rik, frisk og tiltrekkende. Markant og veldefinert, lang og lekker. Til prisen markerer den seg høyt oppe blant mange gode tyske Rieslinger.

Wittmann Riesling Trocken 2015

Rheinhessen 20830, kr. 159,90

En frisk og flott tørr vin dette også; kanskje ikke like slående imponerende som de to andre, men scorer på sin innbydende slankhet og lekre friskhet. Kanskje vil det for mange være en typisk sommervin, men den er like flott til fisk og skalldyr hele året.


Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.