• Cafaggio Sangivese.
  • Peccehenino.
  • Vajra.

Ikke minst er det grunn til å skaffe seg kjennskap til Dolcetto-druen fra Dogliani. Dette er viner som i Piemonte ofte kommer litt i skyggen av de mer berømte Nebbiolo og Barbera, men som gir mye for penga.

Cafaggio Sangiovese 2014

Toscana 6984201, kr 129,90

Terningkast: 5

Vi starter i det rimeligste sjiktet med en prisvennlig toscaner. Kirsebærpreget på duft, frisk, saftig og velstrukturert. Leskende, men fast og med fin syre, med både spenst og nerve. En anvendelig allrounder, gjerne til både pizza og pasta.

Pecchenino San Luigi Dogliani 2015

Dogliani, Piemonte 5670101, kr 151,20

Terningkast: 6

En svært tiltalende og bruksvennlig vin til en ganske så sympatisk pris. Kirsebærpreget er godt til stede i aromabildet, tiltalende og delikat, med fin balanse mellom fruktigheten og en god syre. Flott kropp, fin fylde, rund, fast og lekker. Ukas vinner i forhold til prisen.

Vajra Monterustico Dogliani 2015

Dogliani, Piemonte 6966501, kr 189,90

Terningkast: 5

Duften av kirsebær og mørke plommer er rikelig til stede, kombinert med et lett mineralsk preg, lær og lakris. En dyp, fyldig og lekker vin i god likevekt og med innbydende syrestruktur. Elegant og ganske så kompleks. Rundens dyreste, men så er det da også den som har mest å gi. Anvendelig allrounder til retter av både okse, lam og svin.


Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.