• Battenfeld-Spanier.
  • Ogier Crozes-Hermitage.
  • Rosso del Barbi Toscana.

Her er det tre gode Bib-er – en hvit og to røde, hvorav den dyreste, franske Ogier, nok er den klart beste. Men de er gode kjøp de andre to også, uten at noen av dem er blant de rimeligste.

Battenfeld-Spanier Riesling Trocken

Rheinhessen 530706, kr 419,90 (300 cl)

Terningkast: 5

Denne vinen er et veldig godt kjøp på flaske, og bortimot det samme på boks. Da den kom var den oppsiktsvekkende, og holder stilen godt. Sitrus og mineralsk på duft, frisk, fin syre med en flott spenst i seg. Ikke nødvendigvis en kosevin i solveggen, for den kan bli i tørreste laget, men desto bedre til påskekoldtbordet, inkludert røkt fisk.

Ogier Crozes-Hermitage

Rhône nord 78076, kr. 539,90 (300 cl)

Terningkast: 6

Rundens suverent beste, og like god som da den først ble lansert. En Crozes på boks er i seg selv ganske spesielt, og at den er så god er ganske oppsiktsvekkende. Dufter av mørke bær og noe treverk, og er det ikke noe som minner om sjokolade, mon tro? Flott fruktighet, herlig balanse. La gå at den er enda bedre til vilt enn lam, men en flott boksvin er det uansett.

Rosso dei Barbi Toscana

Toscana 185506, kr. 439,90 (300 cl)

Terningkast: 4

I jakten på påskelam-vinen er dette en å stanse opp ved ved. Bløt og innbydende med tiltalende saftighet, frisk og deilig, uten å være altfor pretensiøs. Fungerer også ypperlig som kosevin ved peisen. God vin, men litt dyr for å forsvare en femmer.


Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.