• SEKSER: Gripa Cerise.
  • FEMMER: Combier Clos des Grives.

Naturlig nok, siden det er viltsesong og Rhône-viner er som skapt for høstens viltmiddager. Torsdag morgen var det da også brå pågang på polet i Hamar, ikke minst for å få tak i noen av de kvoterte vinene, blant dem Jean-Louis Chaves Hermitage 2013 til 1481 kroner. Her er tre varianter i atskillig lavere prisklasser, som alle gir svært mye for penga.

Gripa Cerise 2014

Nord-Rhone 68358, kr. 203,80

Av alle vinene i slippet denne uka, er dette den rimeligste. Den har status som bare en enkel bordvin – Vin de table – men kjennes ikke slik ut. Mørke bær slår en i nesen, både litt røff men også spennende med fint særpreg, ganske så delikat og kraftig med god harmoni. En vin det er morsomt å bli kjent med.

Combier Crozes-Hermitage Clos des Grives 2014

Crozes-Hermitage 68360, kr. 346,40

Den beste vinen av ukas tre utvalgte, men også den dyreste. Mørke bær, godt krydret preg og noe lær på duft, saftig, velbalansert og kraftig. Passer like godt til lammestek som til vilt. Noen flasker i kjelleren kan vise seg å bli svært interessante på litt lengre sikt.

Santa Duc Gigondas Aux Lieu-Dits 2013

Gigondas 77730, kr. 279,90

Noe lettere enn den foregående, men med flott trøkk også denne. Og ikke minst en eleganse som en ikke finner maken til hos de andre to. Rik, men med mye å gå på.


Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.