• AimeStentz
  • Kreydenweiss
  • Trimbach

Hvitviner fra Alsace går godt sammen med mye norsk tradisjonsmat – enten det gjelder Riesling til ribba eller Gewürztraminer til Munstner-osten. Men utvalget av Alsace-viner på polet er ikke akkurat imponerende, og lite er egnet til å skape den store begeistringen. Men unntakene fins; her er en god Pinot Blanc til en hyggelig pris, og en framifrå Grand Cru Riesling. I tillegg til at Trimbachs Riesling alltid er å stole på, og det gjelder 2015-årgangen også.

AimeStentz Vin d’Alsace Pinot Blanc Réserve 2015

Alsace 5194801, kr 159,90

Pinot Blanc-druen kan gi svært delikate viner i Alsace, og dette er en av dem. Ganske reservert på duft med lett preg av eple, rund i stilen med noe fedme, men velbygget og elegant. En vin som ikke pranger med musklene sine, men bidrar til en dempet og stemningsfylt kveld med lette småretter og Patricia Kaas i cd-spilleren.

Terningkast: 5

Kreydenweiss Wiebelsberg Grand Cru Riesling 2014

Alsace 4897201, kr 277,90

Lekker vin med flott fruktighet på duft i sømløs kombinasjon med det mineralske og blomsterlige. Fyldig, delikat, fin konsentrasjon. Ukas klart dyreste, men sjarmerer veldig med sin friskhet og fylde.

Terningkast: 5

Trimbach Riesling 2015

Alsace 88801, kr 169,90

En favoritt hos mange gjennom mange år, og det er ikke vanskelig å skjønne hvorfor. For dette er en deilig vin til prisen, blomsterlig og sitruspreget på duft, frisk, slank og lang. Lett fylde med preg av modne epler. Har fått en sekser i tidligere årgang, denne er ikke helt der men igjen en flott Riesling.

Terningkast: 5

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.