Godt nytt ølår. Litt lei av mat og tungt øl? Blitt nok alkohol for en stund og, kanskje?

Vi starter året med en aldeles alkoholfri IPA i HAs ølspalte. Utvalget av alkoholfritt øl er blitt ganske godt, vi var innom et par varianter i fjor og jeg tenker presentere litt flere av dem i løpet av 2017.

LES ALLE HAs ØL-VURDERINGER HER

Åkkesom så går vi ut fra ølhoppet med Aass uten IPA, et humlet og overgjæret alkoholfritt alternativ fra det fortsatt familieeide bryggeriet i Drammen. Ølet kommer på 0,33 panteboks.

La oss bare snakke litt om bitterhet først. Ølets bitterhet måles i en egen måleenhet kalt IBU. Dette står for International bittering unit. Kort fortalt er dette måleenheten for bitterhet i øl. IPA har gjerne rikelig med bitterhet, som kommer fra humlebruken. Aass humler sitt alkoholfrie øl med fire sorter humle som alle er velkjente IPA-humler; Chinook, Centennial, Cascade og Citra. Alle klassiske humler i India pale ale-sammenheng.

Aass uten IPA smaker godt av sitrustoner og litt furunål som vi kjenner fra disse humlesortene. Ølet har en fin fruktighet, og har befriende lite av den litt dølle «vørterølsmaken» jeg synes man ofte finner i alkoholfritt øl. Det skulle kunne passe fint til ymse kjøttretter, og er leskende og godt å drikke helt uten noe til i det hele tatt. Et kjempefint matøl når du er sjåfør eller ønsker å ta deg et glass uten at det er alkohol inne i bildet.

Aass har tatt alkoholfrie øl på alvor, og brygger faktisk hele fem ulike sorter øl med null prosent alkohol. En av dem en bayervariant. Aass tilbød også et alkoholfritt juleøl.

Aass uten IPA er et av de bedre alkoholfrie øl på markedet per nå. Drammenserne fikser alkoholfritt som bare det

Uten IPA

Aass bryggeri

Terningkast: 5

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.