På den fineste festdagen i året, er det den fineste festvinen som gjelder. Og da må det bli Champagne. Her er tre flotte valg – hvorav de to siste er blant toppene i nyhetsslippet i mai.

Deutz Brut Classic

Champagne 1160901, kr. 379,90

Et av de beste Champagne-kjøpene til prisen. Til under 400 kroner er det ikke så mange som kan måle seg med denne. Små bobler, stor friskhet, sitrus og brødbakst på duft, en herlig mineralsk grunntone. Fyldig, konsentrert og en eleganse av en annen verden. Både til aperitiff og matvennlig, perfekt til småmat på 17. mai. Da er den uslåelig.

Terningkast: 6

Gonet-Medeville Premier Cru Blanc de Noirs Brut

Champagne 6693501, kr. 314,90

En bortimot superhyggelig pris på denne velskapte champagnen. Fine bobler, modne epler, noe blomsterlig og mineralsk aromapreg. Flott moden fylde med godt syrepreg og en eleganse som en ikke nødvendigvis venter å finne av en såpass rimelig champagne. Gjerne til forretter og småmat. Tett opptil sekseren takket være prisen.

Terningkast: 5

Emile Paris Grand Cru Rosé Brut

Champagne 7443201, kr. 328,70

Mange synes det er ekstra stas med rosa Champagne til festen, og da er denne et godt alternativ. Fint skum, noe preg av røde bær på duft, fin friskhet, fruktig, sensuell og innbydende. Mer som aperitiff enn til middag. Mange synes den rosa champagnen ikke helt kan måle seg med den hvite og ikke har helt den samme elegansen. Men fest-Champagne er det ikke desto mindre.

Terningkast: 5

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.