– Hvor absurd det enn høres ut så tror jeg at opera kan passe meg bra, sier Gaute Ormåsen til HA

– Da får jeg vise en side ingen har sett, og må bare toppe alt jeg har gjort. Jeg skal sprenge TV-en!

For å komme dit må Gaute levere under hiphop-programmet på lørdag, og han har ikke gjort det enkelt for seg selv.

– Coachen min mener det er stjernekamp-historiens vanskeligste låt. Han syns jeg er gal.

Gaute skal gjøre «Lighters» med Bruno Mars, som har en temmelig ordrik rap opprinnelig levert av Eminem.

– Det er veldig tydelig at den er lagd i studio, der trenger man ikke tenke på at man må puste innimellom. Det stopper aldri!

rap og opera

Dagene går dermed med på å terpe på rap, pusting og samtidig synge litt opera i dusjen. Man plukker nemlig ut låtene en god stund i forveien. Bortsett fra i forrige uke da Gaute ombestemte seg. Han følte han trengte noe mer up-tempo, og byttet dermed fra en rolig Keith Urban låt til Rascal Flatts «Life is a highway», seks dager før. I følge Gaute har låtvalg alt å si. Og det gikk heldigvis bra.

vil vise seg frem

Men til tross for at han kom videre var ikke brumunddølen helt fornøyd med resultatet.

– Jeg følte vokalen drukna litt i bandet. Jeg må komme til en sjanger der jeg får brukt dynamikken i stemmen, det har jeg ikke fått så langt.

Gaute er spesielt sulten på å komme seg ut av komfortsonen. Og der passer jo hiphop og opera ganske bra?

– Ja, det er nå det begynner!

personlig

Om «Stjernekamp» kanskje ikke har masse å si for Gaute rent karrieremessig, er det å komme langt viktig for ham personlig.

– Det betyr MYE for meg. Hele familien min ser på, bransjen ser på. Musikk er livet mitt! Jeg begynner å merke litt at folk har begynt å glemme Idol, og gjennom Stjernekamp kan jeg minne dem på hva jeg kan.

Og han skynder seg å legge til:

– Jeg vil hilse til alle som har hjulpet meg frem så langt!

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.