–Det er ikke bare AnJazz som tilbyr jazz her i Hamar. Hamar Jazzklubb har fire fem arrangementer i halvåret med nasjonale storheter, og det er aldri noe problem å finne toppfolk som har lyst til å spille her i Hamar, sier bookingansvarlig og styremedlem i Hamar Jazzklubb, Morten Strypet.

Han forteller videre at klubben nå tar grep for å skape lokalt engasjement blant jazzinteresserte publikummere og musikere på Hedmarken.

– I høst har vi hatt et par lokale band på scenen, og det har vi tenkt å utvikle videre. For oss som jazzklubb er det viktig at vi gir lokale musikere en scene, sier han.

Som et ledd i den lokale satsingen har jazzklubben dessuten invitert saxofonisten John Pål Inderberg til byen, Han kommer til Hamar med et opplegg som strekker seg fra 30.–31. mars.

Internasjonal stjerne

– Der inviterer vi jazzinteresserte folk, både musikere og publikum, til workshop og musikkdiskusjon. I tillegg blir det konsert med Inderberg sammen med et lokalt band fredag kveld, sier Strypet. Den lokale musikeren Olav Slagsvold har tidligere studert under Inderberg på jazzlinja i Trondheim. Han er klar på at både publikum og lokale musikere kan glede seg.

– Som musiker er han kjent langt utenfor Norges grenser, men han er også godt kjent som pedagog. Han kan vi dra nytte av her i Hamar, og alle er invitert til både workshop og konsert, sier Slagsvold.

– Vi har allerede 20 påmeldte som vil høre hva Inderberg skal formidle rundt jazz og improvisasjon, sier Strypet.

– Mange gode konserter

Begge to er klare på at Hamar har mye å tjene på å skape et større miljø for lokale jazzentusiaster.

– Det er viktig å bygge en scene og lage en klubb som ivaretar de lokale kreftene. Jeg har i alle fall savnet en plass der man kan møte likesinnede, sier Slagsvold.

Morten Strypet forteller at jazzklubben har registrert en positiv trend i løpet av de siste månedene.

– Vi arrangerer mange kjempegode konserter, og nå i det siste har vi sett at det kommer stadig flere publikummere, sier Strypet.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.