Bjørn Simensen vil at statens skal bidra med 800.000 kroner i året til en ærespris i Kirsten Flagstads navn, skriver Dagens Næringsliv i dag.

- Hetsen hun ble utsatt for, var totalt grunnløs, sier Simensen.

Han mener det vil være riktig at den norske stat å gjøre dette for å gjenopprette skaden etter den svertekampanjen mot Kirsten Flagstad som myndighetene sto bak etter krigen. Sammen med forlegger Jon Otterbeck, filmprodusent Stein Roger Bull og Oddvar Gundersen, har Bjørn Simensen henvendt seg til Kulturdepartementet i håp om å få opprettet en ærespris.

Bjørn Simensen er oppbragt over den reaksjonen Kirsten Flagstad møtte her i landet etter krigen. Kirstenb Flagstad ble gjenstand for mange negative holdninger på grunn av sin ektemanns NS-tilknytning.

- Hetsen hun ble utsatt for var totalt grunnløs. Nå er det kommet fram dokumenter fra utenriksdepartementet som viser at norske myndigheter sto bak en svertekampanje, sier Simensen til DN.

Kulturdepartementet bekrefter at de har mottatt en søknad om støtte, men at denne forsatt er til behandling.

Kirsten Flagstad døde 67 år gammel. Hun var en av forrige århundrets fremste operasangere.  

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.