Det er helt klart at dette er et band som kan sakene sine. Det går på rutine, ja, men uten at det nødvendigvis er en ulempe. Tvert imot, både sir Elton og mannskapet så faktisk ut til å storkose seg, til tross for at de spiller de samme låtene kveld etter kveld.

Da Elton John sang «A good heart», hans favorittlåt fra siste plate, smilte han stillferdig innimellom, og la faktisk en god del sjel i det. Det er slikt han rørte publikumet sitt.

DE GODE GAMLE

Mye av programmet besto av gode, gamle slagere. Mange med god tempo, de litt mer rockete låtene. De gjorde seg meget godt live, særlig der hvor bandet kunne slå til med kanskje innøvd, men dog fantastisk deilig improvisasjon. Slik ble det en utvidet opplevelse, hvor plateversjonene ble enkle i forhold.

Særlig på «Levon», hvor bandet virkelig tok det helt ut, og jammet i veg med både piano, gitar og et salig utvalg av en mengde perkusjonsinstrumenter, fikk de endelig riste litt på publikum. Fra der av gikk det slag i slag med godbiter.

HIMMELSK STORHET

Elton John er fremdeles helt overlegen, på både pianospillet (introen til «Rocket Man» (På Hamar! Hvor himmelsk!) og ikke minst stemmeprakten (tenk at vi fikk oppleve Stortorget fylt med så mye storhet!). Heldigvis bød han på seg selv, med en del publikumsfrieri. Han bukket etter hver låt og pekte på enkelte i publikum. Hver gang med den gode latteren og scenetryggheten.

Det ble ikke mye prat mellom låtene, men «I want love» ble dedikert til ofrene både i London og Manchester. Og til terroristene og personer som ønsker andre vondt hadde han bare en ting å si: «Fucking get a life!» Selve sangen var langt fra en klisjé, men en som kom fra innsiden.

Den over to timer lange konserten ble heller fylt med mer enn nok musikk av ypperste klasse. Selv om det tok sin tid før også publikum tok av, ble stemningen ganske vilter etter hvert. Det var vel ingen som klarte å stå stille til slutt. Skikkelig allsang ble det på «Crocodile rock», hvor bandet stilnet og publikum fylte torget med sine stemmer, fantastisk. Elton John vil bli husket lenge!

Terningkast: 6

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.