Mamma Inger Lise Pettersen gleder seg til alt som skal skje på scenen, og kjøper alltid festivalpass til Hamar Music Festival (HMF).

- Når noen mennesker legger ned så mange dugnadstimer for at alle vi andre skal kose oss, er vi pliktet til å møte opp, synes hun.

- Åpen for det meste

Men musikken betyr litt, den også. Hun følger alltid med i månedene før festivalen for å få med seg hvilke artister som blir klare.

- Jeg er åpen for det meste, vil ha med meg alt og gleder meg veldig til Violet Road, OsloEss, Wyclef Jean og Ulf Lundell. Så har jeg lovet dattera å bli med på Haggel & Kånnjakk på Gregers i morgen kveld, men jeg aner ikke hva det er, gliser Pettersen - storfornøyd med at sola og varmen var på plass da HMF «åpnet dørene» klokka 18 torsdag.

Imponert av artistliste

Datteren Mari Eriksen (21) er på festivalen for første gang, og mener programmet arrangøren har snekret sammen virker lovende.

- Det er imponerende at de har fått på plass såpass bra artister. Jeg gleder meg til det meste, men tror Oslo Ess blir et høydepunkt for meg. Jeg har sett dem før, på Gregers, forteller hun.

Vinni i kveld

Det er flere storheter som skal på scenen i løpet av helga.

Vinni, som er kjent fra blant annet gruppa Paperboys og TV2-programmet «Hver gang vi møtes», topper plakaten denne åpningskvelden.

Men før den største norske stjernen i HMF entrer scenen klokka 22, har både MGP-deltakerne Sirkus Eliassen og de svenske rockerne Rydell & Quick underholdt festivalpublikummet i Strandgateparken.

HMF-klubben på Gregers kan på sin side vise til Odd Vidars og Black Debbath i kveld.

Wyclef Jean lørdag

Fredag har arrangøren satt opp henholdsvis The Orchestra, Robben Ford og den svenske visestjernen Ulf Lundell på programmet i parken.

Så skal vi få stifte nærmere bekjentskap med Hagle & Kånnjakk, DJ Fred The Chef, Tantara, Legato, Yesterdays, Aldershjemmet, Christiandssand, String Swing, Ensemble og Guren Hagen med band på de ulike arenaene gjennom helgen, før det er duket for en skikkelig festaften lørdag:

En etter en går Postgirobygget, Oslo Ess, Violet Road og selveste Wyclef Jean på scenen i Strandgateparken.

Den femtende utgaven av Hamar Music Festival avsluttes søndag, når den spellemannvinnende countryrockeren Ida Jenshus synger på Gregers klokka 19.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.