Onsdag ble det kjent at Polyblock AS, det nyeste tilskuddet i Hamar Game Collective, får 400.000 kroner til utvikling av spillet Tanknarok. Tilskuddet kommer fra Norsk Filminstitutt (NFI), som i denne runden har gitt totalt 6,6 millioner kroner i tilskudd til ni nye, norske spill.

Vant årets studentpris

Dette er den andre fjæren i hatten for utviklertrioen Tom-Espen Andersen, Martin Lien og Thomas Engum Nilsen. I desember i fjor vant Tanknarok årets studentpris under prestisjefylte The Game Awards i USA. Tanknarok var bacheloroppgaven ved spillteknologilinjen på Høgskolen Innlandet. 

- Det var ganske tøft, og en ganske surrealistisk opplevelse å bare være på scenen. Jeg har sett på The Game Awards i mange år. Man hører ikke så mye om det her i Norge, men det er ganske stort. Det ble sendt live på mange streamingtjenester, og det var noen millioner som så på det, sier Lien. 

Fikk tips om å gjør det enkelt

Tanknarok er et multiplayer-spill for to til fire spiller, der alle styrer hver sin tanks. Det utvikles i første omgang for PC.

- Målet er enkelt nok å være den som overlever lengst. Spillet går over flere runder, og den som har flest poeng etter fem runder vinner.  Det er et veldig høyt tempo, sier Andersen.

-  Vi gjorde nok rett i å satse på et lite konsept. Det er et enkelt spill. Mange velger ofte noe litt for stort første gangen, og tenker «Nå skal vi lage drømmespillet vårt!». Det er en vanlig felle. Vi hadde andre planer i starten vi også, men så fikk vi høre fra noe her på Hamar Game Collective at alle satset for stort. Så da tenkte vi at vi skulle satse på noe lite først. Så da lagde vi et enkelt spill med noen tankser som skyter hverandre. Det var hele ideen, sier Andersen.


Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.