Torsdag kveld var det klart for tjo og hei, fele, dans, gitarspill, sang og gode historier i Røhnesalen. Margrete Nordmoen var nemlig på huset sammen med musikerne sine; Annar Nohre By (gitar, sang) og Vegar Vårdal (fele).

Det var en vakker og sjelfull konsert. Nordmoen og musikerne spilte folkesanger, og de klarte å by på uttrykket, tradisjonen, sjelen og glimtet de gamle låtene fortjener.

Jeg ble revet med av de lekne melodiene, og måtte være med å trampe takta i gulvet mens Margrete Nordmoen dansa brudevalser i blomsterkjole, Nohre By trampa takta på scena og akkompagnerte med gitar, og Vårdal slang med beina og vrikka med føttene til flotte felebrekk.

Det ble spilt låter som "Visa om Harald og Tuva" fra Våler, "Jeg går i tusen tanker" fra Løten og flere andre lokale folkesanger fra fylket. Etter at musikerne hadde spilt et ekstranummer, kom Kirsti Hougen ved Tante Gerda opp på scenen og sa at det var en skatt Nordmoen hadde trukket fram, og at det var utrolig gøy å høre. Jeg er helt enig med Hougen. 

Det ble enda et ekstranummer på Margrete Nordmoen og musikantene hennes, før en siste, varm og fast applaus runget inne i Hamars eldste kulturhus.

Konserten hadde innslag av både humor og allsang – det var en lørdag aften jeg gikk i engen grønn.  Lyden var klar som ei perle med Peter Dahlbakk bak spakene.

Det var en trollbindene folkemusikk-kveld!

Terningkast: 5

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00