Torsdag kveld var det klart for tjo og hei, fele, dans, gitarspill, sang og gode historier i Røhnesalen. Margrete Nordmoen var nemlig på huset sammen med musikerne sine; Annar Nohre By (gitar, sang) og Vegar Vårdal (fele).

Det var en vakker og sjelfull konsert. Nordmoen og musikerne spilte folkesanger, og de klarte å by på uttrykket, tradisjonen, sjelen og glimtet de gamle låtene fortjener.

Jeg ble revet med av de lekne melodiene, og måtte være med å trampe takta i gulvet mens Margrete Nordmoen dansa brudevalser i blomsterkjole, Nohre By trampa takta på scena og akkompagnerte med gitar, og Vårdal slang med beina og vrikka med føttene til flotte felebrekk.

Det ble spilt låter som "Visa om Harald og Tuva" fra Våler, "Jeg går i tusen tanker" fra Løten og flere andre lokale folkesanger fra fylket. Etter at musikerne hadde spilt et ekstranummer, kom Kirsti Hougen ved Tante Gerda opp på scenen og sa at det var en skatt Nordmoen hadde trukket fram, og at det var utrolig gøy å høre. Jeg er helt enig med Hougen. 

Det ble enda et ekstranummer på Margrete Nordmoen og musikantene hennes, før en siste, varm og fast applaus runget inne i Hamars eldste kulturhus.

Konserten hadde innslag av både humor og allsang – det var en lørdag aften jeg gikk i engen grønn.  Lyden var klar som ei perle med Peter Dahlbakk bak spakene.

Det var en trollbindene folkemusikk-kveld!

Terningkast: 5

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.