«The Gatsby Maze Escape Room Teater» er en teaterforestilling som utspiller seg i et Escape Room med skuespillere og virtuell virkelighet. I «The Gatsby Maze» tar du og dine venner på dere rollen som tidsagenter, og reiser tilbake i tiden for å endre utfallet av historiske hendelser.

– De som styrer det har overlatt hele sjappa til meg, så jeg styrer hele greia hele sommer’n, forteller Odin Waage.

– Det er dødsfett, og jeg koser meg så mye. Jeg glemmer at jeg jobber, rett og slett. Og jeg får betalt for det i tillegg. Det er helt fantastisk, sier skuespilleren, som fikk høre om jobben av en teaterkollega som tidligere har jobbet der.

– Noen flipper helt ut

Samtlige anmeldelser på reisenettstedet Tripadvisor er meget positivt til hybriden av vandreteater og oppgaveløsning. Waage forteller at ikke alle helt vet hva de går til.

– Det er alle mulig slags folk som kommer. Det er veldig gøy egentlig. En gruppe som jeg hadde kleina helt ut av at jeg var robot. De sto og stirra ned i bakken, unnvek all øyekontakt og så ut som de hadde lyst til å rømme langt, langt vekk fra de greiene her, ler Waage.

– Jeg står der og er kjempe med og happy, men de flippa helt ut. Og så er det noen som står der og måper med store øyne, og er veldig imponert av hvordan vi får til alt mulig. Det er jo kjempegøy. Så det er veldig mange forskjellige folk, og det er veldig gøy å følge med på hvordan de ulike gruppene jobber sammen og løser ting. Mange tenker helt likt, og noen smæler gjennom alle oppgaver lynraskt, men står fast på enkle ting ingen andre har stoppa på før, sier Waage, som for tiden bosatt i Oslo

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00