Publikum sitter på stoler et flatt gulv med tre skjermer i en vifteform, og det er litt som på kino. Med trykk på LITT.

Sammen med lyd levert av Radioteateret, blir foto og filmkunst av Kristin Bengtson projisert på tre skjermer for å «akkompagnere» teksten, som er lest av bl.a. Charlotte Frogner, Eli Anne Linnestad, og Dennis Storhøi.

Solveig 2

Historien tar utgangspunkt i Solveig fra Peer Gynt, og et ønske om å gi bikarakteren en hovedrolle. Solveig venter jo på sin Peer til han vender tilbake etter år borte, og ber henne tilgi ham. Noe hun også gjør. I «Solveigs 2. sang» får vi se historien fra Solveigs ståsted, her er hun delvis ung og gammel, men en moderne kvinne, som man kan tolke som en som er fanget i et destruktivt kjærlighetsforhold, et slave og herre-forhold, hvor Solveig bare er «medpassasjer». Et objekt, ikke et subjekt. Vi er inne i en kjent feministisk tematikk her.

Teksten skildrer denne kvinnen som stadig må redde sin kjære Peer, som bærer ham på ryggen gjennom livet, «som et esel», og må glemme seg selv.

Teksten treffer absolutt noe, om dette med å være kvinne, oppdratt til omsorg og oppofrelse.

kræsjer

Tidvis hjelper bilder, lydproduksjon og skuespillere hverandre med å åpne opp denne ganske krevende teksten som er mer poesi enn dramatikk. Men av og til kræsjer de, og man blir opptatt med å «tyde» mer enn å ta inn, slik teatersjef Janne Langaas ønsker vi skal gjøre. Alt er gjort med såpass tung labb, med dyster makaber stemning, og med en veldig innstendighet, slik at ALT føles like viktig hele tiden.

Bilder og tekst er jo faktisk også laget hver for seg, og er tenkt som to kunstverk som «snakker sammen», ifølge programmet. Men det oppleves innimellom mer som de snakker i munnen på hverandre, dessverre. Her kunne man kanskje forent de to i større grad. Og for en gangs skyld skulle man også ønske at det IKKE ble ropt «Faen faen faen» i et norsk teaterstykke.

Men det til tross; Teater Innlandet skal ha ros for å prøve noe nytt, og til de som er nysgjerrig på stykket – gå for all del og opplev dette selv. Om enn bare for en annerledes teateropplevelse.

(terning 4)

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.