I forbindelse med Volumfestivalen i Elverum i helgen ble det delt ut tre stipender på 10.000 kroner til unge talenter. Hamarsingene Tøri Gjendal og Robin Andreas Thorsvik var to av vinnerne.

«Gjendal har tross sin unge alder en solid utdannelse innen sitt fag, og er i ferd med å etablere seg profesjonelt. Juryen falt for et uttrykk som er både cinematisk og atmosfærisk, og innbyr publikum til utforsking» heter det i juryens begrunnelse.

Om Thorsvik, som går under artistnavnet Robin T, hadde de følgende å si: «Artisten utforsker allsidighet, og er et godt tilskudd på den nordiske musikkscenen, særlig fordi han synger på norsk. Som en nytenkende og kreativ artist med sine egenkomponerte låter og tekster, er dette en artist som man bør merke seg og som virker lovende for framtiden».

I tillegg til Tøri Gjendal og Robin Andreas Thorsvik fikk også skuespiller Heidi Toini Øieren (31) fra Elverum stipend i år.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.