Onsdag kveld denne uka vil en av historiene til TV2-journalistene Tonje Steinsland og Gerhard Helskog handle om EDTChoir fra Hamar, som nå bærer navnet Defrost Youth Choir Hedemarken. Det opplyser koret selv i en pressemelding.

Tok gull i USA

Ungdomskoret gikk sist somme helt til topps i verdens største korkonkurranse i amerikanske Cincinnati, men gullstrupene hadde ikke gull i munnen da de startet bare halvannet år tidligere.

Dokumentaren på TV2 vil fortelle historien om korets formidable suksess, som kulminerte med gullet i USA for et drøyt halvår siden.
I tillegg får vi et innblikk i hvordan dirigentene Erland Dalen og Thomas Caplin nådde sine musikalske mål med koret gjennom holdningsendringer, utholdenhet og sosial kompetanse.

«Mange gleder og sorger»

«I «Vårt lille land» onsdag får vi følge koret gjennom mange gleder og sorger, formidlet blant annet av den sterke stemmen til sanger Lill Regine Skaug. Det er en usedvanlig historie vi får servert; fra de startet opp som usikre enkeltindivider på audition, til de fremstod i fellesskap som den beste Norges-reklame overfor publikum i USA», heter det i pressemeldingen. 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00