– Jeg blir så imponert. Her er det veldig mange flinke folk, skryter Tiril Amalie Smestad (14). Hun var selv blant de rekordmange påmeldte ungdommene under UKM som i år fant sted i Prøysenhuset, og med stor variasjon varierte samtlige ungdommer med sine bidrag.  

Smestad deltok på scenen både med to egenskrevne låter.

– Jeg var med i fjor, men da kom jeg ikke videre. Dermed prøver jeg på nytt i år, sier hun. Smestad påpeker samtidig at det viktigste med UKM er å få verdifull sceneerfaring foran publikum.

– Her møter man også mange andre flinke mennesker som har de samme interessene. Innerst inne vil nok alle gå videre, men det er minst like viktig at man får mulighet til å vise seg fram på scenen, sier hun. 

Rekordmange deltakere

Med hele 29 scenebidrag, 6 kunstnere og en bråte med frivillige var det rekordstort oppmøte under årets mønstring. Hele 64 ungdommer var i aksjon foran og bak scenen under arrangementet.  

– Jeg har vært med på UKM en gang tidligere, men opplegget i år er spesielt bra, sier Julie Kvalevaag-Holm (16). Hun framførte Justin Biebers «Love yourself» sammen med venninnen Ina Bratberg (15). Venninnene forteller at de har et håp om å kunne jobbe som sangere, og UKM gir dem anledning til å skaffe seg verdifull sceneerfaring.  

– Det var veldig moro å få mulighet til å synge foran publikum, sier Bratberg. 

Fornøyd var også Guido Valentin Schauer (10). Som kveldens yngste deltaker sjarmerte han publikum i senk med sitt trekkspill.

– Det var kult å være med, og det føles veldig bra å være den minste, sier den unge musikanten som fikk lov til å delta til tross for arrangementets nedre aldersgrense på 13 år. Trekkspilleren forteller at han har spilt trekkspill i 3,5 år, og at han allerede har lært seg et par verdifulle teknikker for å takle presset. 

– Jeg bestemte meg for å late som om jeg var helt alene, og at jeg kun spilte for meg selv. Da gjør det ikke noe om man spiller litt feil, smiler Guido Valentin Schauer. 

Se bilder fra UKM-Ringsaker øverst i saken.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.