Hamar
- Marerittet akkurat nå er at arenaene er for små, sier Anja Katrine Tomter, to dager før årets AnJazz starter i Hamar.
For nå fylles det opp. Verken til Eggum eller Lindfors er det lenger billetter å oppdrive på nettet. Men ifølge Anja er det mulig å møte opp på samtlige konserter og ha håp om å komme inn, om ikke annet for å sitte i trappa eller stå.
- Tidligere har vi stort sett hatt én stor arena, sier hun.
- Men den risikoen tok vi ikke i år, på grunn av underskuddet fra i fjor. Så nå har vi lagt opp til å nedbetale lånet, og håper i tillegg på et lite overskudd.

ÅPNER JAZZ-ØRA

Tidligere har AnJazz gjerne hatt én konsert det har vært ekstra stor oppmerksomhet rundt, som med Aleksander Rybak, Donkeyboy og Willie Nelson. I år varslet Anja tidlig at det ikke ville bli like lett å peke ut én headliner. Det har også ført til større generell interesse for festivalen, mener hun.
- Når folk oppdager at det er utsolgt på konserten de først hadde tenkt seg på, er det mange som velger en annen i stedet. Dermed er vi også med på å åpne jazz-øra hos et større publikum, sier Anja.

BAASMO UTSOLGT

Torsdagens konsert med Anders Baasmo Christiansen som synger Sinatra-låter, har allerede vært utsolgt en stund. Og Anders tar jobben alvorlig, og har hatt flere øvelser med Hamar Storband.
Nå MÅ du spare stemmen din, formante Anja på siste øvelse. For det er tross alt den første konserten han gjør.
Og siden pågangen har vært så stor, ser ikke Anja bort fra at det blir en ny konsert med Anders og storbandet på sensommeren.

HJERTET BANKER

Av egne favoritter framhever Anja gjerne polske Marcin Wasilewski Trio, som spiller i Hamar Teater fredag kveld.
- Jeg gleder meg veldig til det, sier hun.
Blant festivalens storsatsinger er også utendørskonserten med Mambo Companeros på Østre Torg lørdag formiddag, som er et gratis arrangement.
- Her har alle fribilletter, sier Anja.
 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00