Den åttende årlige skrivekonkurransen i regi av Høgskolen i Innlandet, Hamar Arbeiderblad, Gravdahl bokhandel og Hamar dialekt- og mållag, har kåret sine tre vinnere. De unge skribentene som er plukket ut som første-, andre- og tredjeplass har utkonkurrert 11 andre innsendinger.

Årets tema

«Kva tyder det for deg eller eventuelt fiktive personer i teksten din å være ung på Hedmarken i dag?» Slik lød årets tema for skrivekonkurransen.

- Teksten min handler om å ha en vanlig hverdag, at alle har faste rutiner, tar bussen til skolen, gjør lekser og legger seg. Budskapet er at man skal prøve å gjøre så mye man kan ut av livet, og at du ikke skal dømme andre mennesker før du har blitt kjent med dem, forteller Andrea Holen (17), som vant tredjeplassen i skrivekonkurransen.

Vinneren av andreplassen, Sandra Stokke (18), forteller at teksten hennes handler om å være alene på skolen.

- Personen må komme seg gjennom året, og være ensom. Det er ikke alle på skolen som har noen å være med. Jeg tror det vil være unge som gjenkjenner seg i det jeg har skrevet, konstaterer hun.

- Jeg har skrevet om en jente som har vokst opp på Hedmarken. Jeg har prøvd å skildre hvordan det er å vokse opp med skilte foreldre, forteller skrivekonkurransens førsteplass, Ayla Bonsak (16). De tre elevene er fordelt på Ringsaker og Storhamar videregående skole.

får unge til å utrykke seg

- Jeg er veldig opptatt av å finne en plass der man kan uttrykke sine tanker, og at ungdom skal bli hørt i det offentlige rom. Jeg håper at ungdommen vil bruke lokalavisen som et medium, forteller Jens Haugan (Høgskolen i Innlandet), som er en arrangørene.

De tre premierte tekstene vil stå på trykk i Hamar Arbeiderblad på lørdag, mandag og tirsdag.

Les også
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00