Tenk å sitte på mjøsisen med hvit duk og levende lys på bordet og spise helstekt svinefilet og få konsert med artister fra alle fem mjøsbyene. Kommer du med skøytene på, er konserten til og med gratis.
19. februar arrangeres langløpet Norwegian Skating Festival på mjøsisen med start fra Skibladnerbrygga på Moelv. Der kan folk konkurrere i alle klasser fra 8-80 år over distansene 10, 20, 50, 100 og 200 km.
Men kvelden før selve skøyteløpet, fredag 18. februar, har Ringsaker kommune sitt eget arrangement på isen utenfor Skibladnerbrygga i Moelv. Og det er noe som de færreste har vært med på før.
For hvor ofte blir det satt opp spisetelt og bygd konsertscene på blankeste mjøsisen?
- Det skal bli en helt annerledes opplevelse, varsler kultursjef Asle Berteig og byutvikler Monica Olsen.
«Sett deg ved det hvitdukede bordet, pyntet med kandelabre og levende lys. Nyt en lettrøkt salmalaks med salat, toast og kaviardressing. Gled deg til helstekt svinefilet, grillede kyllinglår fra Stange eller pølser fra Annies i Ringebu i selskap med fløtepoteter og ovnsbakte rotgrønnsaker. Len deg så tilbake med en nydelig pasjonsfruktmousse med bærcoulis. Og behold gjerne skøytene på.»
Slik heter det på hjemmesida til Ringsaker kommune. Ikke rart folk snakker om at stadig flere snakker om at det er i Ringsaker det skjer nå for tida.
Men Asle Berteig har for lengst signalisert at kommunen ønsker å ta initiativet til å ta i bruk uvanlige kulturarenaer. Dette er en av dem.
Selve måltidet skal serveres av restauranten Paa Bordet på Lillehammer, tidligere kåret i HA som beste spisested rundt Mjøsa. Kundene får valget mellom en tre-retters meny, og buffé.
Måltidet skal for øvrig inntas i telt på isen. og hvor stort teltet blir, avhenger av hvor mange som bestiller bord på forhold, sier Monica Olsen.
Selv om teltet skal varmes opp, anbefaler Monica å kle seg godt likevel. For det bør ikke være så mye over null før en blir blaut på beina.
En morsomhet er det at inngangsbilletten til konserten er gratis dersom du kommer med skøyter på beina eller dersom du spiser middag.
KONSERTEN skal starte ved 21-tida og bli det Asle Berteig kaller en «mjøsforbrødring», med én artist fra hver mjøsby. Musikalsk leder blir av modølen Hans Aaseth og Hans Orkester, kjent fra blant annet «Allsang på Grensen» og «Torsdag kveld fra Nydalen». Fra Lillehammer deltar saxofonisten Kristin Sevaldsen. Fra Gjøvik Knut Anders Sørum, som nå platedebuterer med sine Prøysen-tolkinger. Fra Brumunddal kommer Gaute Ormåsen. Så gjenstår det bare å se hvem som blir hamarsingen på isen.
 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00