Det ble en ny vri på konsertformen, med kombinasjonen av lokalhistorie, fortalt av Gotmar Rustad og spennende korpstoner, spilt av Ådalsbruk Musikkforening. Og når kirken attpåtil er nydelig lyssatt, er man godt på veg til god høststemning.

Da gjelder det bare å sørge for ypperlig framføring, noe som både konferansier og korpset faktisk gjorde.

Kjent og ukjent historie

Det som var spesielt i går kveld, var at fortellingene og musikken tok omtrent like mye plass. Korpset spilte ni musikkstykker, og Rustad krydret lokalhistorien med hans egen, litt spesielle og tørre humor.

Dermed ble løtensokninger kjent med Veens steinring, heksehenrettelser ved Gjetholen og fikk forklaring på hvorfor graven rett bak sakristiet var lyssatt, selv om det var en morder begravet der. Med både hekser, mord og kirkebrann ble stemningen til tider nokså dystert, men Rustads humor sørget for mye humring i kirkerommet.

På topp

Korpset gjorde en ypperlig jobb med å tonesette denne stemningen, og hadde valgt ut musikk fra forskjellige epoker og sjangre. De fleste stykkene hadde en god intensitet, og korpset var virkelig på hugget. Alt var godt innstudert, og samspillet med dirigent Tenfjord var ypperlig. Slik ble det god musisering av!

Åpningen ble en mektig pangstart, med den korte, intense introen fra «Also sprach Zarathustra». Den satt som støpt, med en svulmende dynamikk. Slik var det flere dramatiske innslag, slik som «O Fortuna» av Carl Orff, med heftig slagverk, og «Dies Irae» fra Mozarts Requiem. Selv om sistnevnte ble en nærmest rockete versjon, så var «Lacrimosa» mer i Mozarts ånd, med en mer vuggende takt.

«Somewhere» var et av stykkene arrangert av Tenfjord, en flott komposisjon med mange detaljer. Her kom mange av instrumentgruppene godt fram, takket være solistiske partier. Heldigvis var det mer plass til rolig musikk, slik som «Michelangelo», med solist Bjørn Are Hansen som glitret på sin baryton. Deilig og tilbakelent stemning, med subtilt slagverk. Korpset har rett og slett mye å spille på! Kanskje de klarer å imponere med den utfordrende «Jericho» og rykker opp til 1. divisjon i NM Janitsjar til våren?

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.