I en pressemelding sendt ut onsdag ettermiddag lover Brumunddal-festivalen å hedre kvinnelige artister under årets festival. Ida Maria, Linda Kvam, Hege Øversveen og Hell on Heels skal sikre "girlpower" i Brumunddal i juni.

Ida Maria har turnert verden rundt, og spilt festivaler som Reading & Leeds, Glastonbury, Camden Crawl, Quart, Øya, Hove, Hultsfred, Arvika og Emmaboda. Hun vant prisen for årets nykommer med debutalbumet "Fortress Round My Heart", og det tilhørende Gramostipendet under Spellemannprisen 2008. En av sangene hennes, «Keep Me Warm», var med i sesongfinalen til sesong 4 av den amerikanske tv-serien Grey's Anatomy. 22. april 2009 spilte Ida Maria på det amerikanske talkshowet The Tonight Show med Jay Leno.

Linda Kvam fra Tønsberg er klar med sitt tredje soloalbum med tittelen ”Hand in Glove”. Albumet inneholder tolv låter med tekst og melodi av Kvam, med ett unntak der tekst er levert av Martin Hagfors. Hele produksjonen er gjort mest mulig live med Kvams faste band i Studio. Linda Kvams plate spenner over roots/rock/country/ blues, og hele produksjonen gjenspeiler dette.

Hege Øversveen er klar med sitt andre album ”Goodbye Yellow Roses” i januar. Våren 2012 var hun finalist i The Voice på TV2, og debutalbumet "You Don't Know Me" lå 7 uker på VG-lista. Musikken ligger i et melodiøst grenseland mellom pop, rock og country, hvor formidlingsevne, store refrenger og fengende låter virkelig treffer publikum

Maren Aarskog, Monica Olsen Østenheden og Linda Sønsteby fronter konseptet ”Hell On Heels”. Repertoaret befinner seg på grensen til countryland, men de er også innom sjangere som pop, funk og blues med inspirasjon fra bl.a det amerikanske bandet ”Dixie Chicks” Med seg har de et solid knippe musikere.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.