Låten som Kristoffersen skrev i 1997, og Ole Ivars og Kikki Danielsson spilte inn to år senere, er nå en av de aller mest spilte låtene på svenske nattklubber, ungdomsrom og radiokanaler om dagen. I skrivende stund innehar den norske duoen Kamferdrops dansegulv-versjon av dansebandlåten andreplass på den svenske topplisten, kun slått av Bieber.

Kan ha tjent 260.000 kroner

På Spotify har «Jag trodde änglarna fanns – Kamferdrops» passert 13,3 millioner avspillinger. Det blir penger av, selv om Kristoffersen opplyser om at han kun får cirka 2 øre per låt. Inntjeningen på Spotify utgjør da 260.000 kroner.

– Det kan godt være at det ikke blir mer enn ett eller ett og et halvt øre også, men en god del inntekter blir det jo på slike formidable streamingtall. Radiospilling og TV kommer jo også i tillegg, sier Kristoffersen.

400.000 streams om dagen

Egentlig skrev William «Jag trodde änglarna fanns» med tanke på sine svenske venner i Thorleifs. Det ble det aldri noe av, men gutta møtte Kikki Danielsson på et cruise i Karibien, og resten er musikkhistorie.

– Jeg hører jo stadig og leser at mange synes originalen er mye bedre. Men slik er det vel med kjente originallåter? Saken er allikevel den at denne versjonen har nådd ut til så eventyrlig mange flere. Dette er jo enda ikke over, så det er bare å følge med. Foreløpig er det cirka 400.000 nye streams per døgn, sier Kristoffersen, hvilket betyr 8000 kroner dagen i strømmeinntekter.

Ikke like stor i Norge

Låten er også inne på VG-lista Topp 40, hvor den klamrer seg fast til en 39-plass. Originalen har for øvrig 11 millioner færre avspillinger en coverversjonen, noe som allikevel har holdt til «streaming-gull» for singelen.

Ifølge Kristoffersen ble bandet for en liten stund tilbake kontaktet av noen som ønsket dem på«Allsang på Skansen»

– Vi har ikke hørt noe mer om Allsang enda, men det kan jo fremdeles skje, sier Kristoffersen, som i 1997 altså ganske uvitende også skapte en svensk sommerhit.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.