Tehydrava er et band basert rundt Hamar og Mjøsa, men nå bor besetningen i hovedstaden.

I høst varmet de opp for barndomsheltene High On Fire på Gregers. Siden den gang har de sluppet debut-EP – og neste helg opptrer de i Trondheim.

Hard rock- og pønkbandet består av Jonathan Utby fra Ottestad (gitar og vokal), Simen Wie fra Espa (bass), Helge Havnå fra Brumunddal (gitar) og Ingvald André Vassbø fra Egersund (trommer).

Lang tid på sterke sanger

– Vi har brukt altfor lang tid på alt. Bandet har vært splitta geografisk, så vi har spilt litt noen ganger i året og øvd i ny og ne, forteller Jonathan Utby.

Tehydrava fikk støtte fra BandOrg i 2016 og ga ut EP-en «Northorn» høsten 2018. De fire låtene er spilt inn i Caliban Studios, med Ruben Willem fra «Haust» som produsent. Simon Dolmen Bergseth fra «LoveLoveLove» mikset EP-en.

– «Northern» handler på en måte om vrangforestillinger og kriser, men innholdet er laget individuelt låt for låt.

Vi ville at hver enkelt sang skulle være sterk og det er ikke så mye rød trå gjennom EP-en, bortsett fra de greiene som er typisk Norge – de black metal-greiene, humrer Utby over telefonen.

Tatt lang tid å bli god nok

– Jeg har tenkt på denne mytiske tematikken lenge; med litt sånn metal-mørke og norsk kulturarv, sier Utby, som vil ha dundrende trommer med en jazz-trommis bak settet, fete bass - og gitarriff, samt skriking og full trøkk.

– Det har tatt lang tid å samle bandmedlemmer og bli god nok til å spille disse greiene her, forteller Jonathan, som har hatt ideen om det han driver med nå siden tidlig ungdomstid. Nå er han 27 år – og ting begynner å skje.

– Det har også tatt tid å lære seg å spille slik vi vil, imens man synger samtidig. Det krever mye stamina å skrike og spille slik et helt sett, forteller Utby.

Til Trondheim

Det er ikke lenge siden Tehydrava spilte i Trondheim sist. I november spilte de et knippe låter på «Samfundet Sessions».

Ellers har de for eksempel ofte spilt på Finnstadfest, Tangen, og opptrådt hos en MC-klubb i Odal.

Den 15. februar trøkker Tehydrava til igjen på «Good Omens», hvor de deler scene med «Agabas».

– Mer som burde legges til?

– Ikke spis oppdrettslaks, konkluderer Utby til slutt.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.