Etter konserten serveres kaffe og kaker, og det blir anledning til å ta en titt på skolehuset interiør, som står utstilt i museumsbygget.
Høsten 2006 ble et fullt møblert norsk-amerikansk skolehus donert til Norsk Utvandrermuseum. Skolehuset lå i det lille tettstedet Letcher, i Sanborn County i South Dakota, et område med mange norske innvandrere.
Skolen het «Leet Schoolhouse» etter en tidlig innvandrer. Det er bygd i 1882 og ble brukt som skole fram til det ble erstattet av en mere moderne sentralskole i 1968.
Da skolen ble nedlagt, ble bygningen kjøpt for en dollar av en nabo, Richard Christopher, som selv hadde vært elev der.
Han hadde det på gården sin fram til han donerte det til museet.
Christopher har sikret huset med alt innhold, som pulter, kateter, orgel, steintavle, lærebøker, skrivebøker, prosjektarbeid og globuser.
Skolehuset ble tatt ned sommeren 2007 og fraktet til Norsk Utvandrermuseum. Her ligger det nå lagret i påvente av finansiering til gjenreising på friluftsmuseet.
Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.