– Allerede på ungdomsskolen tenkte jeg på å lage min egen russelåt. Nå er det veldig artig å se at over 1.100 allerede har lastet ned russelåten min på fem dager.

Det sier Kristian Karset Broen til HA. Hjemme på gården ved Ingeberg i Hamar har han innredet et stilig lydstudio i det gamle stabburet. Med elggevir fra besteforeldrene på veggen, kjøttkroker som der det før hang spekeskinker fra taket og innrammet av gammelt rundtømmer lager 18-åringen moderne musikk.

Poirot-sangen

Til våren er den aktive skiløperen selv russ ved Hamar Katedralskole. Sammen med et dusin kamerater har de to russebiler (dobbelt-van». Kristian var ikke tung å be da gjengen snakket om å skaffe seg sin egen russelåt.

– Vi snakket om å kjøpe en sang, men det koster ofte fra 20.000 kroner og oppover. Jeg sa at jeg kan litt musikk og tilbød meg å enten finne noe musikk som egnet seg – eller å lage en helt ny låt selv, sier 18-åringen.

Siden gjengen kaller seg Poirot – inspirert av detektiven fra TV – så ble Poirot en del av teksten (se undersaken).

har fått nytt oppdrag

Melodien er fengende (hør den på h-a.no tirsdag). Hvem som står for selve vokalen er en dårlig bevart hemmelighet. Kort tid etter at låta ble kjent så fikk Kristian forespørsel om å lag russelåt for en annen gjeng med russ fra Hedmarken. Den jobber han med nå.

I likhet med «Poirot-sangen» lager han tekst og melodi i nært samarbeid med oppdragsgiverne.

Kristian anslår at minimumsprisen for å lage en russelåt er om lag 10.000 kroner.

– Det er veldig mye arbeid. Prisen vil avhenge av om de vil ha noen spesielle til å framføre eventuell tekst. Kanskje rekker jeg å lage flere russelåter, sier gutten, som ikke ser bort for at han vil ta en bachelor i musikkproduksjon.

skal opptre på korfu

Han har investert i en god del utstyr for å kunne lage og spille inn musikk selv. Sammen med kamerat Ole Marvin Fallet har han lagd musikk til blant annet Vitensenteret på Gjøvik.

– Jeg ser at det kommer inn litt penger fra streaming, sier han.

Han har artistnavnet Kristian KB. Sammen med Fallet bruker han artistnavnet Daydreamin’.

- Nå er vi invitert til Korfu for å spille live på en pub ved stranda. Dette er gøy, sier 18-åringen.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.