Fra september til januar er rødkålen på sitt aller beste, og de fleste er godt kjent med den dekorative grønnsaken som tilbehør til julemiddagen. Men den kan brukes til så mye mer enn det – som her i en frisk kålsalat med mango og koriander.

1⁄2 stk rødkål

2 stk mango

1⁄2 pottefrisk koriander

2 ss olje

1 ts sukker

saft og skall av 1⁄2 stk lime

1⁄2 ts salt

1⁄4 ts kvernet pepper

Slik gjør du:

1. Snitt rødkål i tynne strimler, en ostehøvel eller skreller kan gjøre denne jobben enklere. Ha rødkålstrimlene i en bolle.

2. Skrell mango og skjær dem i terninger. Ha mango i bollen sammen med finhakket koriander.

3. Rør sammen olje, sukker, skall og saft av lime, og salt og pepper til en dressing, og hell den over salaten rett før servering. Vend alt godt sammen.

Rødkål setter ofte farge på fingre og fjøl. Det kan derfor lønne seg å bruke hansker når du kutter opp og blander denne salaten. (Matprat.no)

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00