Fra september til januar er rødkålen på sitt aller beste, og de fleste er godt kjent med den dekorative grønnsaken som tilbehør til julemiddagen. Men den kan brukes til så mye mer enn det – som her i en frisk kålsalat med mango og koriander.

1⁄2 stk rødkål

2 stk mango

1⁄2 pottefrisk koriander

2 ss olje

1 ts sukker

saft og skall av 1⁄2 stk lime

1⁄2 ts salt

1⁄4 ts kvernet pepper

Slik gjør du:

1. Snitt rødkål i tynne strimler, en ostehøvel eller skreller kan gjøre denne jobben enklere. Ha rødkålstrimlene i en bolle.

2. Skrell mango og skjær dem i terninger. Ha mango i bollen sammen med finhakket koriander.

3. Rør sammen olje, sukker, skall og saft av lime, og salt og pepper til en dressing, og hell den over salaten rett før servering. Vend alt godt sammen.

Rødkål setter ofte farge på fingre og fjøl. Det kan derfor lønne seg å bruke hansker når du kutter opp og blander denne salaten. (Matprat.no)

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.